keskiviikko 5. marraskuuta 2014

LOOTUKSENKUKKA

Kuvausjärjestelyjen ja tyylisuunnan mukana tiimien tehtävänä oli koota yhteen paperille oman tyylisuunnan (meidän rokokoon) keskeiset asiat, väreistä ja kuvioista, rakennuksista sekä taiteesta ja niiden alle avainsanoja kyseisistä asioista.
Meillä meni hetki koota asioita yhteen, sillä piti etsiä tietoa ja kuvia netistä ja koota kaikki järkevästi yhteen. Lotuksenkukka oli tärkeä siinä nimessä, että tarvitsimme paljon tietoa, jotta saimme koottua oikeanlaisen kuvausjärjestelyn, seinän, astiat ja huonekalut.
Tässä olisi pari kollaasia meidän lootuksenkukasta jossa on rokokooajan meikkityyli, hiustyyli, huonekalut, taloja ja rakennuksia, maalauksia, astioita, pukeutumistyyli ja kengät.

MEIKKEJÄ
Rokokoo ajalla meikattiin runsaasti, mutta vaaleilla meikeillä. Naisilla ihannoitiin aivan valkoista ihoa, kauneusluomia sekä punaisilla maalattuja huulia, jotka muotoiltiin ikäänkuin sydämmen muotoon, usein naisilla oli myös huomattavasti tummemmat kulmakarvat hiuksiin ja muuhun meikkiin verrattuna, ripsiväriä ei käytetty melkein laikaan tai ihan vähän.


HIUSTYYLIT
Naisilla hiukset olivat usein valkoiset tai tummat. Tuohon aikaan korkeat kampaukset olivat muotia, niihin lisättiin usein sulkia tai hattuja korsiteiksi ja tukka oli aina korkkiruuveilla tai laineilla. Miehilläkin olivat pitkät hiukset jotka vedettiin taakse ponnarille ja niissäkin oli usein kiharoita.


HUONEKALUT
Huonekaluissa näkyi hyvin rokokoo ajan kauneus ja naisellisuus, kukkakuosit olivat suosittuja sekä kaarevat ja koristeelliset linjat ja ääriviivat. Sävyt olivat usein hentoja, mutta huonekaluissa saattoi olla monta eri väriä. Rokokoon suosikki huonekalu oli sohva, sillä haluttiin tuoda esiin mukavuutta.


TALOT JA ARKKITEHTUURI
Rokokoo ajalla suosittiin yksi kerroksia rakennuksia. Suoria linjoja väteltiin, muotiin tulivat epäsymmetrisyys leikkisyys ja keveys. Ovet ja ikkunat olivat isoja ja korkeita, mikä mahdollisti valon pääsyn helpommin sisään. Hennot värit näkyivät myös rakennuksien ulkopuolella.


TAIDE
Rokokoon maalaustaiteessa näkyivät erityisesti sensuaallisuus ja elämänilo, ja niihin kuului fantasihahmoja sekä kepeitä eroottisiakohtauksia. Joutilaan yläluokan huvielämän kuvauksiin sijoitettiin keskustelevia nuoria naisia ja miehiä sekä erillaisiavauhdikkaita seuraelämään kuuluvia tapahtumia.


ASTIAT
Astioissakin näkyy feminiimisyys, niissäkin on kaarevat eloisat linjat, ne ovat koristeellisia sekä niissä on usein myös kultaa ja maalauksia ihmisista sekä maisemista.


VAATTEET
Naisten muotiin kuuluivat etenkin muhkeat hameenhelmat ja kireät yläosat sekä korsetit. Kaula-aukko oli neliön mallinnen, kankaat kukkakuvioisia ja koristelu oli hyvin runsasta. Suurimmat hameet voivat olla jopa kolme metriä leveät ja niissä saattoi olla pitkä laahus. Edestä olevasta halkiosta näkyi alushame.


JALKINEET
Rokokoo ajalla niin naiset kuin miehetkin käyttivät korkeapohjaisia kenkiä. Kengissä oli paljon koristeita sekä kuvioita, usein niissä oli myös solki päällä. Ne olivat joko kankaisia tai nahkaisia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti