keskiviikko 5. marraskuuta 2014

KILTAKOULUT

Me lähdettiin meidän luokan ja tekstiili luokan kanssa Hämeenlinnaan kiltakoulu tapahtumaan.
Kiltakoulu on ammattiopistoiden välinen tapahtuma, mihin tulee eripuolilta suomea oppilaita ja opettajia omilta aloiltaan pitämään pisteitä ja opettamaan omanalan asioita. Me pidimme kahta eri pistettä liikuntahallissa, toisessa pisteessä opetimme Thinglinkin käyttöä ja toisessa Pinterestin käyttöä. Meidät sekoitettiin eri ryhmiin, visut ja tekstiili sekaisin.
Minä itse opetin Thinglinkin käyttöä, meitä oli samassa pisteessä noin 4-5 henkilöä ja jokainen sai vuorollaan joko puhua mikkiin ja kertoa miten thinglink toimii tai sitten sai tehdä jonkin thinglink tiedoston samalla kun toinen selosti. Jokainen ryhmä oli noin tunnin pitämässä pistettä pystyssä ja sitten vuoro vaihtui toiselle ryhmälle. Jokaisella pisteessä toimivalla henkilöllä oli oma nimilappu ja pisteemme nimi.
Kun oma vuoro oli ohi, saimme kierrellä loppu päivän ympäri koulua muissa pisteissä ja noin kahden aikaan lähdimme takaisin Saloon.
Omasta mielestäni kiltakoulun idea oli kiva, pääsimme hyvin tutustumaan eri alojen ammatteihin.
Itse sain myös tutustua lähemmin Karjalasta tulleisiin oppilaiden maatila- ja maanrakennus puolen metsätyökone simulaattoreihin. Jos se minusta on kiinni, menisin ensi vuonna uudestaan.
Alla olevasta linkistä pääsee kiltakoulun nettisivuille.

Kiltakoulu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti