keskiviikko 5. marraskuuta 2014

KAMERAN TAKANA

Meille opetettiin koulussa järjestelmäkameran käyttöä. käytiin läpi kaikki asetukset ja kuvausolosuhteet. Itselläni on nikonin järjestelmä kamera, mutten ole sitä pariin vuoteen käyttänyt ja kuvailu on muutenkin vähän jäänyt... Eli oli ihan hyvä palautella muistiin tietoja ja opin paljon kaikkea uuttakin, mitä en ennestään ole tiennyt tai osannut sekä opin canonin asetuksista mistä en ole ennen tiennyt oikeastaan mitään.
Me saatiin myös tehtäväksi kuvata eri asetuksilla ja tässä olisi pari kuvaa jotka otimme.Nämä kuvat on kuvatta Canonin järjestelmäkameralla.


Ylhäällä on ylivalottunut kuva ja alhaalla alivaloittunut.
Ylivailoittuneisuus johtuu siitä, että asetukset ovat asetettu yli nollan, eli linssin aukko on suurempi ja siitä pääsee enemmän valoa läpi.
Alivaloituksessa asetukset ovat alle nollan ja menee miinusasteikolle. Aukko on pieni ja siitä ei pääse valoa sisään paljoa, tällöin myös kuvaus aika on pidempi ja kuvasta voi tulla helposti tärähtänyt.
Pitkissä valoitusajoissa suositellaan käytettävän kamerajalkaa, jotta kuva ei tärähtäisi.


Tässä kuvassa valoitusaika on pitkä ja kuva on hieman tärähtänyt koska kamerajalkaa ei ole käytetty, valoitus ei oikein osu kohdalleen, sillä joistain kohtaa on tummaa ja esim. kirja on ylivaloittunut.


Tämä kuva on mielestäni onnistunut ihan hyvin, valaistus ja aukon suuruus ovat osuneet kohdalleen. Kamera on tarkentanut hyvin kannuun sekä teekuppiin ja tausta on sumea, jolloin aukon suuruus on ollut suuri ja valoa on päässyt paljon linssinläpi.


Tässä ylhäällä on meidän toisen opettajan tekemä juliste kameran asetuksista ja kameran säädöistä, siinä näkee hyvin miten voi esim. säätää aukon suuruutta tai valaistusta.


Tuo pieni rulla on asetusten valinta palkki, mistä pystyy valitsemaan esim. manuaali asetuksen eli käsisäädön tai automaatti säädön, siitä löytyy myös paljon muuta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti