tiistai 10. helmikuuta 2015

ILLUSTRATOR

Kun tiedosto, jota haluat illulla käsitellä avataan, täytyy määritellä paperin koko sekä bleedin suuruus, eli paperin ylimeno, tätä käytetään siksi ettei tiedoston tai kuvan reunoille jää ylimääräistä tyhjää tilaa.

Teksti täytyy myös vektoroida, mikä meinaa sitä, että tekstistä tehdään painovalmis kuva. Tämän johdosta kuvaa suurentaessa teksti ei pikselöidy ihan mössöksi. Type -> CreateOutlines.

Väriavaruudet ovat RGB ja CMYK. RGB- väriavaruutta käytetään kun tiedosto on menossa internetjulkaisuun.  Nämä värit ovat kirkkaammat kuin CMYK-avaruudessa. CMYK:ta käytetään vuorostaan silloin, kun tiedosto menee painoon.

 Peruselementtejä venyttämällä tapahtuu kappaleiden muodostaminen, muovaamalla ja uudelleenjärjestämällä. Esimerkiksi pisaran voit luoda valitsemalla Ellipse Toolin ja tekemällä ympyrän, ja venyttämällä ankkuripistettä niin että ympyrästä tulee pisaran muotoinen.

Jos haluat muokata tiedostoa jälkikäteen, se tulee tallentaa ai-muotoon. Kun tiedostoa ei tarvitse enää muokata, sen voi tallentaa jpeg-muotoon, tai png-muotoon. Png-muotoa käytetään yleisesti vain internet-julkaisuissa.

Alla on kuvia jotka olen kopioinnut Lexin blogista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti