tiistai 10. helmikuuta 2015

NY- MESSUT

Ny- messut, eli nuoriyrittäjä messujen alkukarsinnat pidettiin tänä vuonna Turun myllyssä 4.2.  Meidän luokasta noin puolet ovat NY yrityksessä mukana, meitä on 9 oppilasta siinä. Yrityksemme nimi on GraViSu (graafinen ja visuaallinen suunnittelu). Yrityksemme siis tarjoaa laajaa, luovaa ja monipuolista graafiseta sekä visuaalista suunittelua, mikä sisältää mm. näyteikkunoiden suunnittelua ja toteutusta, kuvausjärjestelyjä sekä erillaisten kampanjoiden ja tapahtumien suunnittelua, mutta myös paljon muuta. 
Meidän yrityksemme pärjäsi messuilla niinkin hyvin, että pääsimme viiden parhaan joukossa finaaliin Helsinkiin, voitimme myös parhaan messuosaston diplomin sekä ilmaiset risteilyt vikinglinelle. Finaalit pidetään Helsingin kampissa 14 ja 15.4. Yövymme tietenkin hotellissa. Panokset ovat kovat ja vastassa on monta todella kovaa ja hyvää kilpailevaa yritystä, joten tämän eteen tulee tehdä PALJON töitä, jotta pääsemme Berliiniin kisaamaan euroopan parhaasta NY- yrityksestä.

Messuilla onnistuimme mielestäni (ja ilmeisesti tuomareidenkin mielestä) hyvin messuosaston suunnittelussa ja toteutuksessa, sekä jokainen meistä oli lähtenyt positiivisella asenteella liikenteeseen, joten saimmet jaettua hyvin positiivisuutta myös mahd. tuleville asiakkaille. Yhden asiakas työn me jo saimmekin ja monta muutakin oli kiinnostunut, saa nähdä miten käy.

Paremminkin olisi tietenkin voinut mennä tuo meidän myyntipuhe, se mitä me oikeastaan myimme jäi ehkä vähän epäselväksi muille. Meidän täytyy oppia kertomaan palveluistamme hieman tarkemmin. Saavuimme paikalle myös noin 20 minuuttia ennen kuin messut alkoiva, joten kiire tuli messuosaston rakentamisessa ja myyntipuheita harjoiteltiin oikeastaan vasta autossa, matkalla messuille. Näitä täytyy hioa ennen Helsingin reissua, siellä täytyy osata mitää myyntipuhe myös englanniksi, huuuuiiiii. 

Itse sain ainakin kokemusta tällaisista messuista, en ikinä ennen ole ollut itse messuilla esittämässä mitään ja ensin vähän jännittikin, mutta lopulta se osoittautui todella kivaksi enkä malta odottaa Helsinkiä! 

Enne loppukilpailua meidän täytyy lähettää tuomareille esittely puhe meidän yrityksestä, siitä millainen yritys me kokonaisuudessa olemme ja mitä palveluita me tarjoamme,  millaisia ihmisiä olemme yrittäjinä sekä miten yrityksemme on saanut alkunsa, tekemistä riittää!

Tässä pari kivaa fiilis kuvaa messuilta, alku tunnelmaa ja voittajafiilistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti