maanantai 8. syyskuuta 2014

HELSINKI PÄIVÄ

Lähdettiin viimeviikon perjantaina (5.9) Helsinkiin visu 1,2 ja puupuolen poikien kanssa.
Tarkoituksena oli mennä Helsingin stockmannille tutustumaan kahden päävisualistin johdolla stockan visualistien töihin sekä työkuviin ja rutiineihin.
Meidät ykköset jaettiin kahteen ryhmään ja lähdimme kiertämään ensin kodinhoito sekä astiasto puolta missä meille kerrottiin työ tehtävistä sekä muista perusasioista mitkä kuuluvat sen puolen työkuvaan, kävimme läpi erillaisia astia sommitelmia ja meille kerrottiin niiden värien sekä muotojen joko yhteneväisyyksistä että niiden eroavaisuuksista.
Sitten menimme toisen visualistin johdolla kenkäpuolelle, mikä oli vielä hieman kesken, sillä siellä tehtiin remonttia, siellä kävimme suunnilleen samoja asioita läpi kuin astia puolellakin.
Tämän jälkeen meidät ohjattiin kokoustilaan missä meille kerrottiin työn muista puolista ja stockan työkuvista. Itselleni jäi ehkä eniten mieleen se, että visualistin työ on fyysisesti raskasta, sillä visualisti joutuu tekemään paljon ruumiillista työtä ja visualisti on aina töissä, sillä mihin ikinä katsookaan voi saada lisää uusia ideoita työtehtäviin.
Alla on pari kuvaa stockan kierrokselta.Stockalla on kausituotteita kasattu yhteenpöytään ja nyt niillä oli aiheena tällainen Street Gastro ruokakulttuuri.Tässä kuvassa näkyy hyvin miten visualistit ovat koonneet erillaisia ja erimerkkisiä astioita yhteen ja luoneet sopusuhtaisen kokonaisuuden keskenään.


Tässä aletaan rakentamaan uutta kokonaisuutta. Astiat on koottu yhteen kärryyn, mistä ne on helpompi asetella pöydälle.
Myymälässä olevissa nukkeasetelmissa useimissa oli tummanvihreä ovenkarmi joka kuului asetelmakokonaisuuteen, oven värillä kuvataan kanta-asiakas etuja, asetelmissa olevat vaatteet ovat siis saatavalla halvempaan hintaan kanta-asiakas kortilla.Kenkä puoli oli tosiaan hieman keskeneräinen, mutta rakennus olis silti hyvin hahmotettavissa ja kenkäpuoli oli silti asiakkaiden käytössä.


Stockmannin kierroksen jälkeen meidän tehtävänä oli ryhmissä kierrellä ympäri Helsingin keskustaa ja kuvailla näyteikkunoita, ykköspöytiä sekä tarkkailla hintaviestintää.Perinteistä katumainontaa.


Kaupungin kaduilla oli pieniä katukauppoja, tämä oli yksi suosikeistani.


 Kun oltiin saatu tehtyä kaikki tehtävät kiertelimme kaupoissa hetken aikaa ja kävimme syömässä, sitten lähettiin bussilla takaisin Saloon.
Meillä tulee vielä tämän viikon perjantaina (12.9) uusi reissu Helsinkiin HABITARE messuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti