keskiviikko 2. syyskuuta 2015

MYYMÄLÄLAYOUT, PÖYTÄ,SEINÄ JA IKKUNA, ASIAKASKIERTO


Tehtävänä oli etsiä eri myymälöiden pohjapiirrustuksia ja kertoa niistä.


Perus ruokakauppa. Sisäänkäynnin oikealla puolella on kassa, kassalata näkee koko kaupan sekä hyllyjen väliin ja ovelle, mikä edellyttää sitä että myymälävarkauksilta vältytään helpommin.
Kaikki peruskulukkeet esim. leivät, karkit, vartalonhoitotuotteet yms. ovat keskellä liikettä. Pakasteet ja maitotuotteet ovat alkoholiejuomien kanssa kaupan perällä.



Tässäkin liikkeessä kassa on heti ovien vieressä, mutta nyt kassalla on myös muita tuotteita myynnissä.


Tässä kassa on sijoitettu liikkeen keskelle ja se on U-kirjaimen mallinen, eli molemmin puolin toimiva. Kun asiakas saapuu liikkeeseen hänen eteensä aukenee käytävä ja kassa vasemmalla on elintarvikeosastot ja oikealla hyödykkeitä.



Tässä on kyseessä vaateliike, ovet avautuvat liikkeen keskivaiheilta. Liikkeessä on paljon isoja peilejä sekä erillaisia vaaterekkejä. Seinillä on isot hyllyt uusia sesonkivaatteita ja keskellä liikettä on pöytiä ja rekkejä. Vaatteet on lajiteltu ja esim. alennus vaatteet ja sesonkivaatteet. Kassa on kuunsirppinä keskellä liikettä.


Toisena Tehtävänä oli etsiä pöytä, seinä ja ikkuna esillepanoja ja kertoa niistä.

PÖYDÄT


Tässä on kyseessä jokin juhlakattaus, kaikki on aseteltu ja rytmitetty samallatavalla. Tunnelmaa tuomaan on asetettu kynttilöitä. Avaruutta tuomaan on tuotu vihreät kasvit pöydälle.


Tämä voisi olla ihan arkisemppankin ruuan kattaus. Vaaleat sävyt sopivat toisiinsa. Muodot liukuvat yhteen, mieleeni tulee hiekkaranta tätä kuvaa katsoessa.


Tässäkin on kyseessä juhlakattaus, mutta ei pääruokapöydän vaan juhlajuomien. Miettikää jos satojen samanlaisten lasien sijaan olisikin laitettu sata eri muotoista sekä väristä lasia, se näyttäisi typerältä ja levottomalta. Yhteneväisyyksillä on tuotu klassista sekä kauniin hillittyä tyyliä esiin, vaalea shampanja sopii teemaan.

SEINÄT


Tämä on varmaankin jonkun kotoa. Itselläni tulee mieleen seinän kuvista italia, kaikki kuvat on tehty samalla tyylillä. Värit toistuvat, musta, valkoinen, vaaleanpunaisen erisävyt.


Monesta pienestä taulusta koostuu yksi iso kokonaisuus. 
Jokaisessa taulussa on yksi pieni osa kauriista ja kun ne laittaa oikeille paikoilleen, syntyy yksi suuri ja näyttävä kokonaisuus.


Tässä on tapettina käytetty satoja pieniä samankokoisia valokuvia. Minulle tulee 80 luku mieleen. 
Jos tässä huoneessa viettäisi kauan aikaa, saattaisi joku saada mikreenin.

Mitä tarkoittaa asiakaskierto?

Asiakaskierron tehtävänä on huolehtia siitä, että asiakkaalle syntyy kokonaisvaltainen kuva myymälän tuote- ja palveluvalikoimasta ja että hän myös poistuu myymälästä tyytyväisenä.

Käytännössä asiakaskierto tarkoittaa myymälän pohjaratkaisun suunnittelua niin, että asiakas ohjatusti tutustuu myymälän koko pinta-alaan. Koko myymälän pinta-ala ei ole myyntiteholtaan yhtä suurta ja asiakaskierron suunnittelulla myymälän koko pinta-ala saadaan tehokkaaseen käyttöön.

Asiakkaan näkökulmasta hyvin suunniteltu asiakaskierto mahdollistaa nopean ostamisen ja tuotteiden vaivattoman löytämisen.

Asiakaskierron suunnittelun lähtökohtana on myymälätilan muoto. Kierto suunnitellaan asiakkaan oletetun kulkureitin suuntaisesti. Yleensä luontevin kulkusuunta on oikealle, asiakkaan myös oletetaan toimivan oikeakätisesti. Asiakaskierto voidaan rakentaa myötä- tai vastapäivään toimivaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti