tiistai 9. toukokuuta 2017

TYÖSSÄOPPIMINEN STOCKAMN turku


Viimeinen työssäoppiminen koko visualisti koulussa kolmen vuoden aikana on alkanut.

Ekalla vuodella olin Salossa timanttisilla, mutta sen jälkeen olen aina ollut Hansan Stadiumissa. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin hypätä uusille vesille ja niimpä hain harjoitteluun Turun Stockmannille.
Turkua kauemmaksi en kuitenkaan uskaltanut lähteä ja töihin pääse kätevästi kun Stocka ja Stadium ovat ihan vastakkain hansatorilla. 

Meidän viimeinen harkka jakso kestää kolme kuukautta, joten siinä ehtii kyllä tulla talon tavat  tutuiksi. Yksi luokkakaverini on ollut ennen turun Stockmannilla töissä ja yksi Helsingin ja kummatkin olivat kovin kehuneet hyväksi harjoittelu kentäksi joten mikipäs ei.

Harjoittelu alkoi heti helmikuussa 27 päivä maanantaina, hiihtoloman jälkeen.
Menin kahdeksaksi odottelemaan oven taakse että ohjaajani tulee mut siitä noutamaan.
Ennakkoluuloja mulla ei oikeestaan ollut lainkaan, vähän tietenkin jännitti hypätä tutusta ja turvallisesta stadiumista uuteen ja isoon stockmanniin. Tuo jännitys kuitenkin haihtui heti ensi kättelyssä Marikan kanssa.

Mun onneksi kolme ekaa viikkoa mun seurana ja oppaana oli kaksi muuta Visualisti harjoittelijaa jotka olivat jo olleet jonkin aikaa siellä. Hirveästi tuli heti ensimmäisestä päivästä lähtien kaikkea uutta ja mielenkiintoista opittavaa, itse somistamoonkin löytämiseen oli jo niin suuri kysymys merkki että sekin otti oman aikansa :-D 

Turun Stockmanilla on töissä viisi visualistia sekä päävisu, kaikilla heillä on omat alueensa missä työskennellä, mutta koska talo on kolme kerroksinen niin hommaa riittää myös yli omien alueitten. 

Meidät harkkarit otetaan aina aamusta jonkun mukaan tekemään hommia, mikä on musta kiva niin saa tehdä tosi monipuolisesti laidasta laitaan esillepanoja sekä nukkeja.

Turun Stockman on tosiaan kolme kerroksinen sekä ihan alimassa tasossa on ketjuun kuuluva ruokakauppa Stockman Herkku. 

Ylimmässä kerroksessa on urheilu, kodinkoneet sekä sistus ja viherkasvit ja sieltä löytyy myös inffopiste.
Toinen kerros on omistettu päältäpuolin miehille sekä lapsille, mutta sieltä löytyy myös kengät ja XS-toys lelukauppa, kahvila sekä työntekijöiden ruokala, missä me harkkarit saadaan syödä joka päivä lounas ilmaiseksi.
Alinkerros, eli katutaso on naisten muodin, mistä löytyy myös asusteet eli laukut yms. sekä alusvaatteet, meikit, hajuvedet ja muut kosmetiikat.

Oon kyllä ehdottomasti sitä mieltä että oli hyvä tulla välillä myös muualle kuin stadiumiin, vaikka tämä onkin ihan viimeinen harjoittelu jakso, mut onneksi se kestää kuitenkin niin pitkän pätkän.
Olen oppinut ihan sikana uusia asioita visualistien töistä mitä luulin etten edes tarvitse tietää, onhan se ihan eri olla isossa tavaratalo ketjussa visuna, jolloin myyjät ja visut ovat aivan erillisessä työnkuvassa. 

Voin kyllä sanoa että kolmekuukautta on opettanut mulle todella paljon ja musta onkin hyvä että sain juuri enne valmistumista tälläisen lopetuksen visualistin koululle :-)

Tässä alla on mun lapsiin tekemän sadeseinä. Helsingistä tuli kuva heidän seinästä ja sovelsin sitä niin miten meiltä löytyi tuotteita ja värejä.
Lapsissa käytetään pöydissä myös usein lisämyyntinä karkkeja, jotka samalla toimivat myös somisteina.
Aluksi laitoin karkit name itin pöydän ääreen......Mutta lopulta ne päätyivätkin Benettonin pöydän päälle, sillä ne sopivat värejen kanssa tänne mielestäni paremmin.


Kolmos kerroksessa meidän tekemä focuspoint sisustuspuolelle.Lapsiin tuotiin myös lisää keväsitä ilmettä ja saatiin Annan kanssa tehtäväksi freesata tämä pöytä.

Tältä se näytti aluksi...


Ja tähän päädyttiin.. 
Tytöllä vaihtui koko asu uuteen räikeään verkkatakkiin ja siihen sopivaan paitaan ja päähän painettiin vielä rusetti.
Pöytään iskettiin tietty samat vaatteet kun nukella ja tietty samalta merkiltä samaa sarjaa olevat tuotteet ja lisämyynniksi sukkaa jotka sopivat väreittäis pöydän muihin tuotteisiin.
Päätettiin kuitenkin pitää vielä tuo taulu tuossa koska se sopisi hyvin teemaan.Kulma ikkunaan menevät nuket saivat kesäisemmän ilmeen.

Ykkös kerrokseen naisten life puolelle tehtiin Annan kanssa Hilfigerin pöytä joka näytti tältä.


Ihan alimmalle tasolle tuotiin Vagabondin tennareita täytteeksi, tietenkin pöydässä olevien tuotteiden kanssa toimiviksi.


Miesten pukupuolelle tekemämme pöytä. Tästä kaverista saatiin vähän nootia, näyttää kuulemma vauhdikkaan yön jälkeen aamulla ojasta kömpineeltä. noh aina ei voi onnistua :-D tämä meni sitten vaihtoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti