sunnuntai 20. joulukuuta 2015

AMMATTI SANASTOA & TYÖPUKEUTUMINEN


Niinkuin varmasti kaikilla liikkeillä on, niin myös Stadiumilla on omia ammatti sanoja, osa oli mulle uusia ja osa vähän tutumpia.
Kaikki lyhenteet ja sanat alkoi kuitenkin nopeasti tulla tutuksi ja itsekkin pääsin niitä ahkerasti käyttämään.

1. Active ut = Eli aktiivi alue, alue mikä on suoraan edessä kun astutaan myymälään, Stadiumissa se on tosi vasta alakerrassa portaiden edessä. Tämä alue muuttuu aina kausittan, joulna joulutuotteita ja kesällä kesäisempiä, joskus treeniä joskus juoksua tai lifestyleä.

2. T- ställi = Kaksi haarainen teline mihin voi laittaa henkarissa olevia tuotteita, näitä käytettiin usei  alennus tuotteille, samanlainen on Tre- ställi, mutta tässä on kolme piikkiä.

3. Plokki = Edellisen päivän myydyt tuotteet, tämä tehdään aina aamulla ennen liikkeen aukeamista, tuotteet kootaan yhteen ja viedään paikoilleen täytöksi.

4. Shoppi = Esimerkiksi treeni/juoksuseinä. Ne erotetaan toisistaan pienillä väleillä (n. 40 cm)

5. Kondooli = Liikuteltava matala seinä mihin voi laittaa molemmin puolin bågeja ja piikkejä.

6. Båge = Seinälle tai kondooliin laitettva teline, mihin saa tuotteita esille sivuttais suunnassa. Båge on U- kirjaimen mallinen, mutta terävillä reunoilla.

7. Rundi = Ympyrän mallinen teline, mihin laitetaan usein aletuotteita tai runsaasti myyviä tuotteita.

8. Nukkebodie = Tässä on usein yksi vähän leveämpi ja kapeampi matala pöytä yhdessä, jonka päälle asetetaan usein kaksi kokonaista nukkea ja uusia tuotteita sekä lisämyyntituotteita (esim. hanskoja yms.)

9. Torso = Torso on nuken yläruumis, ilman käsiä, päätä tai jalkoja, tähän lukeutuu siis vain rintakehä sekä alavatsa.

10. Inspiraatiopöytä = Tähän pöytään kerätään usein vaihtuvia tuotteita, se sijaitsee miesten ja lasten osastojen välillä, siihe laitetaan usein esim. housut, paita, huppari, pipo niinkuin asukokonaisuudeksi.

Vaatetuksena Stadiumissa kaikilla on titenkin samat työvaatteet, tähän kuului mm. oranssi kauluspaita, sini/oranssi verkkatakki, omat housut ja kengät (usein lenkkarit) ja kaikilla omat nimikyltit. 
Harjoittelijoille taas oli omat mustat T-paidat joissa luki työharjoittelija, mutta koska mä olen kova vilukissa niin sain heiltä verkkatakin päälle etten jäädykokoaikaa, myös harjoittelijoilla oli omat nimikyltit. 

Meille sanottiin, että kun keväällä tullaan uudestaan harjoittelemaan niin saadaan ihan omat kauluspaidat ja saadaan heivata harjoittelijoiden paidat roskiin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti